SNÖAR

Gomorron! Ännu en ledig dag! Har varit ledig i 2 dar redan, tycker inte att jag fått nåt gjort! Men måste man det då? Nä,ä bara skönt att bara få va! Idag är det lönedag för många, gott med lite tillskott i plånboken, ja, tillskott och tillskott, mina pengar var ju redan väck! Räkningar så det "stod härliga till"!!!!! Snöar idag, kan det vara det utlovade ovädret som skulle komma? Det blir säkert till kvällen när vi ska åka till stan och årsmötet i Kommunal, hoppas på go mat och bra underhållning!
Göte och Göta har namnsdag, grattis på er! Igår var Pauline hos oss, hämtade henne på skolan och tog en sväng upp till stan för att handla böcker. Tyvärr fann vi inte dom böckerna hon ville ha så vi fick beställa dom. Kul att ungarna läser och inte bara sitter framför datorn!!!!
Katten har kommit in och intagit sin vanliga plats i soffan, det är ju det jag säger; man skulle vara katt!
Så va`det, det här med maten igen! Vad ska jag hitta på att laga idag????? har färdig köttgryta i frysen, får väl duga?

Har två bra böcker som jag kan laga de mest fantastiska rätter ur!

Att det kan finnas så mycke go mat som man kan laga? Vi gör ju inte annat än äter, ändå försvinner kilona!!! Inte många men några, iallafall!  Det jag kanske saknar mest är väl stekt fläsk, löksås och lingon!!!! Riktig "flütemat" med andra ord!  Men, men, man har ju bonuspoints!!! Så va`det, det här med att röra på sig också, ut och promenera, javisst! Man kan ju bryta "bena" av sig, halt överallt var man går härute på "bondvischan". Nog om detta! Nu ska jag få lite gjort här i huset och sen ska jag åka till Vartofta och handla lite och ta en sväng över jobbet. Ja, jag vet, jag är inte klok! Ledig, och så åka till jobbet, men jag måste kolla upp min lön för den stämde inte och så ska jag kolla om jag får ledigt imorgon också! Jobbar kväll imorgon men ska på föreläsning på eftermiddan och då är det skönt att slippa kvällen. Ska på föreläsning med Lisa Syren och "det dåliga samvetet" hoppas att det ska ge något! Malan ska ev. vara hos oss imorgonkväll, övriga familjen ska ge sig upp i slalombacken på Mösseberg, härligt att barnen lärt sig åka slalom! Jag för min del skulle aldrig ställa mig på ett par skidor! Där går gränsen! Nu till hushållsgöromålen!!!! Tjingeling!

KALLT!

26januari 9 grader kallt och lite dimma, skönt att vara inomhus! Bodil och Boel har namnsdag, känner ingen att gratta. Idag har Australien sin nationaldag. För 25 år sedan så drabbades Norrland av en fruktansvärd köldvåg, 42 minusgrader i Härjedalen! Brr..... 75 år tidigare drabbades Frankrike av stora skyfall, en del hus kunde endast nås med båt! Vad väntas här? Jo, stora snömassor imorgon och blåst,om man nu får tro "vädergubbarna" Usch! Ledig idag också, härligt! Gick upp samtidigt som min man i morse, vi åt faktiskt frukost ihop! Gjort iordning alla räkningar, bara att posta nu! Ja, jag vet att jag är gammalmodig som inte sköter detta via nätet, har fått höra detta några gånger. Hur som helst, nu får vi leva på vatten och bröd ett tag!!!!! Har varit i Näs Bygdegård också och städat av, vi som är med i Bygdegårdsföreningen sköter om detta var sin månad, verkar funka bra. Ska hämta Pauline i skolan halv 1 och åka upp till stan, hon ville köpa mer Matilda böcker! Hon fick en i födelsedagspresent och den läste hon ut samma kväll så nu ville hon köpa fler för sina födelsedagspengar. Tycker jag låter bra, bättre än att sitta framför datorn för jämnan!!! Funderar på mathållningen denna dag! Jag tror det får bli korv och potatismos ( på viktväktarvis) till kvällen!
I mitt nästa liv, tror jag att jag ska bli katt!!! Han ligger i soffan och sover hela dagarna, går ut först på kvällen och kommer in på morgonen. Undrar vad han har för sig på natten?

USA-inspirerad katt!
Men bäst mår han när "husse" är hemma och han kan ligga på armen!

Ser ni hur han håller koll? "Matte" håller på att laga mat i köket och det är något som han inte missar!
Det är nog rätt skönt att vara katt i Backgården!
Inte bara katten  förresten!!!!!
Kan tala om att det har blivit tillökning i Backgården också!
I Betty Boop rummet! Har fått en "försenad julklapp" av Els-Marie och Per-Åke. Tack snälla ni!

Ett Betty Boop-nattlinne! Var hittar man ett sånt? Ullared, förståss!
Min kära svärmor skrattade så hon tjöt när hon fick se det! Kunde inte förstå "va jag skulle mä dä te"
Ja, det kan man ju undra? Man brukar ju sova i ett sånt här klädesplagg!
Nog om detta.
Är det nån mer än jag som längtar till vår och sommar och värmen?
Satt och bläddrade i gamla kort och fick då se en härlig sommarbild tagen här i Backgården i somras.

Ser det inte härligt ut? 3 tjejer i gröngräset och blå himmel med lätta moln, åh, vad jag längtar till sommaren när jag ser detta!
Nej, nu får det vara nog för denna gång, nu har jag skrivit av mig lite. Tjingeling!

Vart tar tiden vägen?

Måste skärpa till mig! Evigheter sen jag blogga! Men tiden går ju så jädra fort! Hur som helst...
Vi har haft årsmöte och fest i Nasco som alltid på januari. I år höll vi till i Vrågården, mysigt ställe och go mat!

Här är årsmötet i full gång!
På kvällen blev det fest som vanligt i "kåken" fullspäckat!
Ja, vad pysslar vi med mer? Jo, S-O har gått med i viktväktarna!
Då vet ni kanske vad jag sysslar med? Ja, just det! Lagar mat "för fulla muggar"!!!!!!
Men, vad vi känner oss duktiga! Har gått jättebra redan första veckan, S-O har gått ner hela 4 kg!!!!!
Jag, då? Jo, jag har gått ner 2 kg av bara farten! Men allt tar tid men det är det värt!!!
Januari månad är en sån där "födelsedagsmånad" för våran del, i torsdags firade vi S-O med släkt och vänner. Urban och S-O har en så kallad "vandringspokal" som dom byter med varandra!! Ful som stryk!

"En flintskallig gubbe" full med årtal!
Jobbat helgen!  Avslutade helgen med "kalajs" på Gondolino med barn och barnbarn!

Firade både Pauline och S-O, pizza! Jaha, pizza, tänker ni! Nyss skrev jag ju att vi var med i Viktväktarna! Jo, men det funkar faktiskt! Man får bonuspropoints varje vecka, sparar man dom så kan man ju äta något onyttigt, och det gjorde vi igår! Man måste ju fira lite också annars blir det väl tråkigt, nu ska jag inte säga att det är tråkigt att vara med i Viktväktarna, nej, man äter massa go mat faktiskt! Och mycket!


Spännande! Paketöppning för "hela slanten"!

"Glassbomb" till Pauline som fyller 9 år idag 25:e. Grattis!
Fattar inte var åren tar vägen? För jag blir ju inte äldre!
Vi hade iallafall ett par mysiga timmar på Gondolino med go mat och dryck!
Sen hem och ett par mysiga timmar i soffan, fotboll på tv:n Milan spelade, S-O satt som fastnaglad! Jag då? Jo, jag sov som en stock, bredvid! Idag är det måndag och jag är ledig i tre dar nu. Underbart! Det får väl bli spisen och grytorna! Ska börja med att åka till stan och handla så jag har nåt att laga mat på, har massor med goa recept som jag tänkte jag skulle göra. Men det är så mycket konstiga ingredienser i recepten som jag inte ens vet vad det är!!!!!! Det löser sig nog!
Kallt ute igen, 8 grader på morgonen. Brr....... Tycker inte om kylan! Jag är nog född på fel breddgrad! Ikväll är det dags för Ryggympa igen, har inte kunnat vara med än i år, skönt att komma igång igen. Imorgon har jag inget inbokat som det ser ut nu, men det vet man aldrig! Onsdag är det årsmöte med Kommunal, torsdag, föreläsning med Lisa Syrèn, ska bli intressant!  Fredag, jobbedag igen! Nä,ä nu får vi hålla oss till idag! Inte gå händelserna i förväg! Tjingeling!