LITE SMÅTT OCH GOTT!!!!

Har ni tänkt på vad mycket man kan hinna med under våren? Om man bara vill!!!!!
Ja, vi har iallafall gjort iordning altanen, målat och lagt nytt tak! Ja, vi och vi!!!! Mest min älskade man! Fast jag har kommit med många goda råd.......... En del kanske mindre goda..... Han vet ju bäst!
Tror han iallafall! Nåväl, jag klättrar ju inte på stegar så det mesta har han målat.

Här är det färdigmålat och taket på plats!
Som tur var så har det varit fint väder hela tiden!

Här har vi fått besök av flera generationer, Farmor Inga var här och "besiktigade" arbetet och vi kunde avnjuta en fika ute i trädgården! detta skedde på självaste Carina-dagen, därför den vackra blomman på bordet.
Däremellan har vi ju förstås jobbat också ( det går faktiskt att kombinera) Stortrivs ute i Floby och Almen! I torsdags hade vi en liten vårutflykt och tittade på en underbar trädgård, blommor , buskar och träd. Vilket arbete en del lägger ner!

Visst är det vackert? Heltidsjobb!!!!
Skulle gärna ha det här hemma också! Men då finge jag nog ha en anställd som sköter om det!
I lördags var det dags för Tibro Motorhistoriska!
"Ångvisslans Vänner" startade sin dag med en utflykt dit, soligt och med bara några små lätta moln på himlen. Kan det bli bättre?

Mycke folk som ni ser!

En fika i gröngräset är aldrig fel!
Ja, på denna årliga "dag" i Tibro får man se och uppleva mycket, herrarna var ju mest intresserade av motorer medan vi damer ägnade oss åt dom mer hushållsnära tjänsterna!!!! Brödbak te.x ja, här kan man verkligen "snacka" om brödbak!!!!

Herrarna fick faktiskt vara med på ett hörn här.

Detta kallar jag bakbord!!!!!
Ja, det var en härlig utflykt till Tibro som jag gärna rekommenderar.
En liten paus hemma sen var det dags att åka till Brunnhem och vår vårsammankomst, som denna gång hölls hos Gittan och Björn.
"Håll ångan uppe" som man säger! Ja, det gjorde verkligen "grabbarna" med sina maskiner!

"Rökförgiftade"???
Mycke go mat och dryck serverades under kvällens gång, som alltid när vi träffas!
Idag är det måndag 23 maj, det är väl inget speciellt tänker ni! Jo, för mig! Det är idag 36 år sen jag låg i "plågor"!!!!!! Stefan fyller 36 år idag, kan inte fatta det! Jag känner mig som 27!!!!!!!!
Nej, skämt åsido, vart tar åren vägen???? Som bortblåsta!!!! Det är nog det som är meningen med livet!!!!! På tal om blåst, så blåser det i Kälvene idag! Inget ovanligt om man säger så! Ikväll blir det jobb så därför inget födelsedagsfirande för sonen, han fick sin present igår. Tjingeling!!

VÅREN

Maj månad redan, vart har våren tagit vägen? April var ju en riktig sommarmånad med värme och sol! Underbart har det varit, men det kan man inte säga att det är nu!!!!! Kallt och snöar! Vilken tur att vi utnyttjade detta på många sätt, gjort iordning i trädgården, sågat ved, tvättat altanen m.m
Däremellan har vi varvat med att röja ur svärmors lägenhet!!! Oj,oj.... är det minsta man kan säga! Vad mycket en gammal människa samlar på sig! Flera lass till hennes nya boende, 2 fulla kärror till Loppis, för att inte tala om alla lass som gått till soptippen + att vi anhöriga har kört hem flera lass med möbler och prylar till oss själva! Men nu är lägenheten tom. Vågar inte tänka på hur mycket det finns hos oss en dag om vi kommer att flytta! Kanske dags att börja rensa redan nu? Varför samlar man på sig så mycket som man inte använder? Ja, det kan man fråga sig!  Jaha, nu skulle jag lagt in lite bilder här men se där fick jag "tji" något fel hade inträffat som gjorde att det inte gick att kopiera bilder för tillfället. Får väl återkomma med detta vid ett senare tillfälle då. Sierran är besiktigad och provåkt! Underbart! Nylackerad som den är så vågar jag knappt åka i den! Den kan ju bli dammig, hi,hi..... Idag har jag och Lena G. varit och firat en 100-åring, det är inte varje dag man gör det inte. Underbar människa med huvudet i behåll, som man säger. Därefter bjöd jag Lena på lunch, hon fyller nämligen år på torsdag, intog den på Motellet.
Från 1/6 har jag en fast tjänst på 51% på Almen i Floby resten upp till 75% får jag "flyta" som det kallas. Stortrivs därute!!!!! Samtidigt kan det ju vara kul att få lite dagar i Hemtjänsten i Vartofta också, då  tappar man ju inte kontakten helt. Därute har jag jobbat i 27 år så då var det kanske dags att byta och få se lite annat! Man måste våga här i livet! Och det gjorde jag! Ångrar mig inte. Imorgon är det dags för "Psykgänget" att träffas igen, den här gången hos Helene, lika kul varje gång vi träffas! 6 år sedan vi gick Psykkursen ihop och har sedan träffats regelbundet och har "skitskoj"!!!! Återkommer om träffen senare. Nu är det dags för lite mat igen, Pasta och en kall Tonfisksås! Tjingeling!