SOTAREN

Väntar på "svarta mannen" ! Sotaren alltså! Mellan 10 och 12 ska han vara här, men ser att han är hos grannen redan, skönt! Det är så tråkigt att sitta och vänta, tänkte att jag ska städa av när han har varit här. Eftersom jag jobbar kväll idag så blir det nog lunch ute tillsammans med S-O på något ställe i stan. Så va det ju det här med korten också!!! Känner redan vad dom tänker; "nu kommer den där kärringen som inte begriper sig på nåt" men dom är väl till för att hjälpa till? Eller hur? Blåsigt ute idag också, varför ska det alltid blåsa så i Kälvene? Har väl valt fel plats att bo på! Det är ju en fördel: tvätten torkar snabbt och lätt! Nej, nu tror jag att sotaren är på G, bäst att vara på plats i köket, han ska sota den gamla vedspisen så vi kan elda till vintern igen.

Vilken dag

Hur blev dagen? Blandad kompott, kan man säga! Började med att åka till min kära syster, vad nu då? Ingen öppnar! Jo då, efter många om och men så öppnas dörren, dom hade inte gått upp!!! Tjugo i tio på förmiddagen! Det var ju jag som skulle haft sovmorgon! Kaffe och lite skvaller, sen upp till Expert för att hämta korten som jag och Gunsan varit uppe och beställt via den däringa "datan" dom har, vi tyckte ju det blev lite dyrt! Nu förstår jag varför, det var inte 12 kort vi beställt (en kopia av varje) utan jag fick 144 st.!!!!! 12 av varje kort vi kryssat för!!!!! Öppnade paketet när jag kom till bilen men kunde inte med att gå tillbaka, jag skämdes så!  Inte konstigt att korten kostade 280:-
Hur dum får man bli???? Vad göra med 144 bilder från Inspirationsdagen  i Demensprojektet???? Jo, på eftermiddan ringde jag Expert; Hej, det har nog blivit nåt fel, 144 bilder istället för 12, har nog tryckt på fel knapp när jag knappade in på den "däringa datorn". Kärring, tänkte han nog säkert, fast han inte sa det! Nej då, bara vänligt, ta med dig påsen och kvitton och kom in så ska vi titta på det! Har redan "fjärilar i magen" hoppas Gunsan följer med mig. Fy, vad pinsamt! Får jag nu inte lämna tillbaka dom så vet ni var ni kan köpa bilder till en billig penning!!!!
Nog om detta ,resultatet får ni höra imorgon. Efter Expert så åkte jag till PA`s och handlade till mig och farmor, då pinglade mobilen, Essa som ville jag skulle komma och fika! Köpte med mig 2 sallader och åkte över Åsarp hem, var längesen jag var där, återigen lite skvaller!!! Jag åkte inte tomhänt hem, nej, jag fick en blomma och en After Eight med mig som tack för att jag hade diktat åt henne. Har redan avverkat en 1/4 av lådan!


Jag fuskade lite och började äta innan åtta!!!!!
Funderar på om jag ska städa imorgon, får se, först kommer sotaren nångång mellan 10 och 12,
så det passar väl att jag städar efter. Nej, det går ju inte , då måste jag ju åka in med korten!
Alltid har man ursäkter!  Tjingeling!!

LEDIG

Sovmorgon, jo, pyttsan! Vaknade kvart över 7, och!!!! Klarvaken och tänkte på allt jag behöver göra här hemma!!!!!!!
Hämtade iallafall FT och en kopp kaffe och gick och la mig igen och nu sitter jag här!!!! Och bloggar alltså!  Får se i tidningen att Ingeborg har namnsdag, grattis kära svägerska som har fått det som andranamn!!! Kommer alltid att tänka på att vi sjöng för henne förr; "Jag har en gammal faster som heter Ingeborg" Vad göra idag? Jo, jag måste åka till stan och handla, borde åka en sväng till min "kära syster" också och byta lite tidningar. Evigheter sen vi träffades!!! Borde städa, undrar när jag städade sist???? Men,men, som man säger;" Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete" Pingsten är i intågande, men den känns som vilken helg som helst sen annandagen togs bort, jag jobbar förresten hela helgen, så då känns det ännu mindre att det är helg. Förresten kom att tänka på min svägerska igen, nämligen att dom har bröllopsdag imorgon, 33år måste det vara. GRATTIS i förskott!!!!! Ja, tänk vad åren går, vi har bott här i Kälvene i lika många år nu på juni, Stefan var 1 år när vi flyttade ut från stan. Ofattbart!
Nej, nu får det bli lite gjort här, tyvärr inget utomhusarbete, det blåser nästan storm! Tjingeling!