Lite smått och gott....

3 dar går väldigt fort när man är ledig. Tisdagen tillbringade jag hos svärmor och hennes kylskåp!!!! Totalt igenfruset, om man säger så! 3 kassar med gamla burkar innehållande sylt, marmelad bl.a åkte direkt i soptunnan! Efter 4 timmar så var det klart och märk väl! En helnöjd "farmor"!  Ja, jag kan ju inte säga annat än att jag var helnöjd också, kändes skönt att ha detta gjort. På kvällen var det dags för "psykmöte" som vi kallar det! Det gick av stapeln hos Helene på hennes altan. En god välkomstdrink fick starta upp kvällen som sedan förflöt "i goda vänners lag"

Den inte bara ser god ut, den var god också!
I 5 timmar så bara vi "tjötade skit" och löste alla världsproblem som alltid, men va`kul vi har!
Nästa gång är det Irenes tur att ha oss som gäster antingen i Floby eller i stan.
Onsdag, kom Pauline hit, hon var hemma från skolan, var inte riktigt bra i magen,men det gick över under dagen.
Krypa ner i farfars säng och en kopp te och smörgås, det är inte dumt.

Visst ser det skönt ut?
Vi hade verkligen en "slappedag"
På kvällen hade jag "aktivitetsgänget" här, gjorde upp planer för aktiviteter i klubben framöver.
Tyckte vi fick till det riktigt bra men det återstår ju att se vad dom andra i klubben tycker!
Nu närmar sig hösten med stormsteg, tröskningen är avklarad här på gården och halmen är "rullad"

Så ser det ut nu för tiden! Lite skillnad från förr!
Hur går det med mina tomater? Jo, vi har faktiskt ätit en hel del och även gett bort.
Men det finns massor kvar som är gröna!

Får det bara vara sol och varmt ett tag till så kommer dom nog att mogna.
Veden är snart inkörd, S-O sliter som bara den, vi kör in den i lagården i år, vi ska slopa vedskjulet och använda den till verkstad istället. I morgon ska han hämta porten till garaget sen är det bara att sätta igång inuti garaget. Vi tycker själva att bygget har gått snabbt, men det klart han har hållit på där varje ledig stund.
På lördag sticker vi till Tjällmo och våldgästar Leffe och B-M som vi brukar så här års. Cruising i Norrköping!!!
Det får väl bli den sista för sommaren. Ikväll är det dags för jobb igen! Tjingeling!

Ännu en ledig dag

Ja, ännu en ledig dag! Vad gjorde jag igår? Massor, var i stan och shoppade, vi mest ögonshoppade jag och Gunsan. Åt en go middag hos Åkerström! Körde in 10 kärror med ved igår eftermiddag och det känns i ryggen idag!  Njöt av sommaren som ännu finns kvar, grillade en korv och tog en cider. Man får passa på! Vad är det som gäller idag, då?
Jo, ska nog åka och handla lite, sen ska jag försöka att städa av, ska ha gäster imorgonkväll. Aktivitetsgänget kommer hit och vi ska planera kommande fester och aktiviteter. Men först är det ikväll som gäller! "Psykgänget" ska träffas hos Helene, vilken tur att jag är ledig imorgon också! Vi har inte träffats sen i våras så det ska bli riktigt skoj. Idag är det Lovisa och Louise som har namnsdag, Lovisa kommer ursprumgligen från det tyska namnet Ludvig och som betyder "berömd krigare". Det finns omkring 29000 som heter Lovisa i Sverige. Då vet ni det!  Nu har det gått en vecka utan kamera, det är hemskt, jag som alltid har kameran med mig överallt. Har letat fram vår gamla och satt batteriet på laddning, får se om den funkar! Det känns hemskt att inte kunna ta bilder, jag ska nog bli fotograf i mitt nästa liv! Hade tänkt att baka bullar idag men tyvärr känner jag inte för det. Sorry!  Den som väntar på nåt gott.......... Tjingeling för denna gång!

Betty Boop


Hittade detta gamla inlägg med Betty Boop, var tvungen att visa det! Det är hämtat från 30-talet!
Är hon inte underbar?
Jaha, nu har man snart klarat av helgen, var bara hemma och vände, nu har jag skjutsat mannen
till Hökensås, han ska fiska (hette det visst)  Fy f-n vilka vägar! Hur ska jag hitta tillbaka dit inatt när jag ska hämta honom?
Ja, det blir en senare fråga! Ska be att Gunsan följer med, åker vi då vilse så kommer ju inte nån av oss till jobbet imorgon!
Det skulle se ut det!
Har även hittat en underbar låt som jag hörde för första gången för snart 20 år sen, men är lika bra!
Lite annorlunda, men härlig på något vis.
Va, mycket kul musik det finns på You Tube om  man bara har tid att sitta och kolla, men det har jag ju nu i min ensamhet.
Kan lyssna på precis vad jag vill, skönt va? Tjingeling!