SLUTKÖRD

Har inte orkat skriva på flera dar men nu vet jag hur småbarnsföräldrarna har det. Jobbat och varit på kurs i 8 dar plus att jag har hämtat och lämnat på dagis, varit´en heldag i Tidaholm och varit barnvakt!!!! Å,så ska man då va älskarinna, ha krafter kvar när ens karl läst.......... Kommer ni ihåg Siw Malmkvists låt? Så känner jag mig nu, men det har varit nyttigt att pröva på och se hur ungdomarna har det idag. Men jag är ju ingen ungdom längre!!!! Idag har jag iallafall städat, det var behövligt ska ha lite främmande ikväll så det behövdes. Riktigt så illa som han hade det i den nya serien på tv:n igårkväll var det faktiskt inte. Såg ni det inte? Då gick ni miste om nånting! Jag tror programmet hette "Rent Hus". Solen skiner här, det är riktigt vårväder för en gångs skull, kanske börjar vårkänslorna komma så smått! Har åkt på en förkylning igen med nästäppa, blir till att ta fram de " små gröna pillren" igen. Nu har jag blivit storkund på Tradera också, inhandlat ett vykort från Stora Bjurum, hela 8 kronor, var väl ingen annan som ville ha det men kul för mig som är född och uppvuxen på godset. Egentligen borde jag gå ut i det här fina vädret men känner inte för det!!!!!  Ska ta en kopp kaffe istället och läsa Kommunalarbetaren passar ju bra nu när jag går den fackliga kursen.

HUSHÅLLSNÄRA TJÄNSTER

Vad är det tråkigaste i hushållsarbetet? Jo, att stryka skjortor!! Men måste ju, kan väl inte gå i hårda skrynkliga skjortor till jobbet, varken jag eller min "gubbe" Skulle jag köpa hushållsnära tjänster nångång så vore det just detta, att få skjortorna strukna. Tänk när bar nen var små och farmor kom hit och var barnvakt då kunde man lägga en hög med kläder lite strategiskt och vips så var den struken när man kom hem. Hon tyckte det var roligt! Hur man nu kan tycka det? Tack kära svärmor för alla dukar och kläder du har strukit idin dag!! Man kanske skulle starta en "bytartjänst" jag åker och lagar mat (som jag tycker är roligt) hos nån och den andra åker och stryker åt mig. Vore inte dumt! Nog om detta. Har hört att dom har utlovat stormvarning till i ikväll och jag och Gunsan som ska jobba. Det får väl bli att ta på sig hjälm.Tittade just ut, stormen är redan här!!!! Ska ta och ringa till Gulliden och höra hur det är med dom, pratade med dom igårkväll och då var Mia och Linus inte bra. Såg förresten att Sara hade kommenterat på min blogg, kul att du vill läsa även den!


image15

Kurs

Jaha, nu har man suttit på skolbänken igen, ja kanske inte direkt skola men väl utbildning till Arbetsplatsombud.  Jag tror vi var 14 st. som ska försöka få in lite fackligt i skallen. Nej, skämt å sido, vi ska träffas 10 gånger för att lära oss om lagar, rättigheter och skyldigheter och vad vi har för roll som AO. Jag tror det kommer att bli jätteintressant, bara detta att träffa andra människor och byta erfarenheter få lite tips och idèer  är nyttigt. Johanna Svensson och Elisabeth Karlsson är det som håller i utbildningen nästa gång ska vi träffas på Fonusakademin ska bli intressant. Att få se en helt annan arbetsplats skadar inte. Var ganska trött i huvet när jag kom hem!! Vi stack ner till Tidaholm en sväng ikväll, Mia var på kurs men Fredrik och barna var hemma. Det vankades hemmagjord pizza, mmm. va gott!! Malan hade lärt sig att säga "papa"! !!! till Mias förtret. Hon höll igång hela tiden vi var där, att känna på morfars mustasch va spännande men bara lite otäckt! Läste 2 kapitel ur en bok för dom stora ungarna innan vi åkte hem. Nä, nu måste jag ta en paus och gå och dricka vatten, att man kan bli så förbaskat törstig efter att ha ätit pizza?  Nu har jag släckt törsten med både vatten och kaffe och tittat till "han i soffan", fotboll på teven vad annars? Nej, nu ska jag gå och ta en titt i Allas det är ju onsdag! "Lille patteklappardan" enligt vissa!!!