Firat Födelsedag

Igårkväll firade vi Sandra som fyller 17 år på måndag (tror jag) vi var inte ense igårkväll vilken dag den 2:e var! Jag och Åsa fick ge oss !!!! Maria hade rätt! Go mat som vanligt, för att inte tala om den goda kakan födelsedagsbarnet hade gjort!! Här fixas det sista innan vi ska njuta!

Vem fick jobba? Jo, Oskar naturligtvis!

Ledig dag idag, borde kratta löv men känner inte för detta,åkte till stan och handlade istället. Gått på "skattjakt" också, letat hårrullar hos "farmor" men fick ge upp! Vi fixade det ändå med hårblåsarn och lite spray, hon måste ju vara fin imorgon då det är kräftskiva på Elvagården. Ikväll är det tjejträff i Floby, "psykgänget" som ska äta och dricka gott hos Irene, alltid lika roligt! Men vi kommer att sakna Gunilla och hennes "tjöt" för hon kommer inte med. Jag ska köra för jag ska upp och jobba imorgonbittida (sorry) jag får väl skjutsa hem dom andra bägge till stan inatt!  Har en jobbehelg framför mig nu,fredag, lördag och söndag! Går som en dans!!!!! Det är marknad i Tibro på lördag också, hinner nog med detta också om vi kommer iväg i "ottan" Det brukar vi göra, morgonpigga som vi är! Ni vet katten som jag berättat om, nu har det gått så långt att han sover inne på natten också!!!  Vid 3-tiden inatt så ville han ut, ja, ni ska ju inte tro att jag vaknade, nä,ä "herrn" i huset fick allt "masa" sig upp och släppa ut honom!!! Men jag inhandlade kattmat när jag var och handlade! Vad ska man göra då, när han mår så gott hos oss??  Idag fyller vårat "fadderbarn" Sanna 19 år!!! Hipp, hipp, hurra! Vi kommer en annan da! Nej, nu ska dammsugaren fram och mattorna ut, lite nytta måste jag allt göra. Tjingeling.

FULLSPÄCKAD HELG

Tur att man är ledig emallanåt! Har varit en fullspäckad helg! Fredag åkte jag till min "moster" Rosa, hade med mig lite nybakta kakor och bullar, det var verkligen uppskattat. Vi for ut till kyrkogården i Strängsered och la på kransar,regnade hela tiden. På kvällen åkte jag och Gun till Mobacken, det var "gammaldags" Bingo!! Oj, oj, oj, små gröna "pluttar" som skulle placeras på brickor med nummer! Är det, det som kallas finmotorik???? Ja, vi klarade iallafall av det galant! Både Linus och Maja var med och spelade, Malan försökte så gott det gick men hon har så mycket spring i benen den tösen!

Här är det Maja som koncentrerar sig till 100% tyvärr ingen vinst men hon fick ta mormors istället, ja, jag fick faktiskt full bricka! Det ni!
Lördagen, ja då åkte vi på marknad i Vartofta, köpte lite lotter och fikade.

Så här glad blev Pauline när hon vann!
På kvällen var vi hos Anderssons och åt go mat och spelade kort och "pojkarna´" lekte, men det får Holgersson berätta om på sin blogg!
Kul hade vi iallafall!
Söndag, vaknade vid 8-tiden, ingen "gubbe" hos mig i sängen! Nej, han hade redan gått ut till sin "lekstuga" som Maja kallar det. Nybygget, alltså! Ann-Britt och Urban var här på förmiddagsfika, länge sen vi träffades faktiskt! Sen var det dags att förbereda middan. Fam. Gulliden kom med husvagnen, som ska stå i tryggt förvar hos oss under vintern. Utfodrade hela familjen med
potatisgratäng och kött! Uppskattat!  På kvällen kom familjen Eklund hit och fikade, det blev ett par timmar vid köksbordet. Ella ritade teckningar till oss och Elmer klippte, härliga ungar!
En social dag med andra ord!

Även Ella var i klipparetagen!
Nu är det måndag och jag har haft sovmorgon till klockan 9, underbart!
Jobbekväll! Alltså ingen ryggympa för min del, synd! Men jag tar igen det nästa måndag!
Ska sticka till stan och handla lite om en stund, behöver fylla på i skåpen, som vanligt!
Tjingeling!

TRÖTT

Sovmorgon? Pyttsan heller, vaknade kvart över 7, kunde inte somna om! Vad göra ? Jo, brygga kaffe och ta FT och gå och lägga sig igen. Den var ju läst på några minuter, det händer för lite i vår kommun! Känner av några muskler som jag inte trodde att jag hade!!!! Magmusklerna! Träningsvärk, sen måndagens ryggympa! Ryggympa, då ska man väl inte ha träningsvärk i magmusklerna? Jag har det iallafall. Idag är det Ursula och Yrsa som har namnsdag, ovanliga namn.Ursula har sitt ursprung från latinet och har tolkats "björnhonan" det finns ca. 1900 som heter Ursula och 300 som bär namnet Yrsa. Kan också läsa i tidningen att för 120 år sen så försågs Stockholms slotts borggård med elektriskt ljus! Alltså 1889. Det ni! I år är det 30 år sen som cd-skivan föddes, lätt och behändig men jag tror nog ändå att vinyl-skivan håller bättre i "långa loppet" hos oss finns både grammofonen och vinylskivorna kvar. Det har gått åt många stift under årets lopp! Undrar om det finns kvar att köpa? Stift alltså! Våran son var en "hejare" på att se till att det var åtgång på stift här i huset!!!! Kul att ha kvar dessa grejer iallafall. Vi har ett par skivor som är så gott som sönderspelade; Trazan och Barnarne och Emil i Lönneberga, dom gick för högtryck när Mia och Stefan var små. Nog om detta! Vad göra idag? Dimmigt och grått ute, känner inte för att göra nåt alls. Jobbar kväll idag, Mia kanske kommer ut med husvagnen under dagen, tjejerna börjar bli bättre och då kan det ju vara skönt att komma ut lite. Har suttit och tittat på mitt schema hur jag jobbar över jul, jotack, jag jobbar både jul, nyår och trettondagshelgen, vilken tur jag har!!!! Jag är ledig på självaste julafton, det får jag väl vara nöjd med. Ja, det var lite smått och gott så här på morgonen när man inte kan sova, men jag tror nog att jag lägger mig en stund till iallafall! Tjingeling!