SEMESTER

Jaha, nu var det ett tag sen jag bloggade, men bättre sent än aldrig! Har semester, är inne på min andra vecka och min stackars"gubbe" jobbar ännu! Vad har hänt sen sist då? Massor! Har haft en träff med det s.k "Psykgänget" uppe på Fåraberget. A-K hade laddat cykelkärran med en massa godsaker som vi avnjöt i ett underbart väder med mycket "flabb"!!!! Passade samtidigt på att fira Gunilla som ju har gått och gift sig med sin "Putte".

Presentöppning.
Lördagen efter var det dags för utställning i Plantis, lite "halvtaskigt" väder som senare blev riktigt bra!
Mycket folk trots väderleken!

Vad tycks? Snygga, va? Särskilt den i mitten!
På kvällen var det dags för Ekåsen och den sedvanliga förfesten i vår lada! Räknade upp till 65 pers.
De flesta kände vi, andra inte! Grillade och tog en "bärsa" och "tjötade skit"

Alla var på toppenhumör, ja, vad annars när man är i "glada vänners lag"?
Ekåsen! Nostalgi!!!!! Eva Eastwood uppträdde och som alltid lika bra! Kvällen går för fort bara, när man har roligt!
Söndagen? Städa.........  No problems! Tog nog inte mer än en timma, väldigt ordningsamma gäster vi hade, fast vad mat det låg kvar på borden! Kanske dom drack sig mätta ? Vad vet jag?
Efter detta lite lätt lunch och packa som gällde. Grebbestad nästa! Jobbarkompisar åkte till B-M i Grebbestad, dom har sin husvagn där. hon hade fixat en stuga åt oss, så då va det bara att "gå på´t" igen! Grillade och "pimplade" vin och "Tjötade"...........

Underbart väder hade vi beställt och fick det också, här sitter vi på söndagskvällen och bara njuter!
Måndagen kom övriga i gänget och vi passade på att "göra stan" shoppade och åt en god lunch!!! Fisk med ben i!!!!!! ja, vem fick dom största? Jag, naturligtvis!!!!

Visst är det fint?
Tisdag förmiddag var det dags för hemresa igen, Lena och Gun skulle jobba kväll, så det fanns liksom inget val! Mot Falköping! Kan konstatera så här i efterhand att vi hade "skitskoj"!
Toppenväder när vi kom hem också, så jag har bara kunnat njuta och sola dagarna igenom.
Torsdagkväll tog vi en liten grillafton här med Fam. Gulliden och Farmor Inga, Stefan och Lina jobbade tyvärr så dom kunde inte vara med.

Majsan och Malan väntar på korven!
Fredag- Midsommarafton!!!
Packade Chryslern! För då bar det iväg till Lidköping och Nasco-gänget för att fira midsommar!
Toppenväder-Toppenkul!!!! Behöver inte berätta mer egentligen, för vi har alltid lika roligt ihop.
Sill o Potäter, snaps och allsång så det stod härliga till! Lekar! Åh, vad ska det tjäna till? Men roligt är det! Irländsk Julafton bl.a, ja, då behöver man ju inte dricka nåt, man blir yr i huve´t ändå!!!!!
Barnen tyckte det var "skitroligt" att se oss vuxna!!!! Det kan jag förstå!

Här laddas det för dragkamp!
Söndag middag åkte hem igen för att ta hand om en gräsmatta som inte blivit klippt, det var snart avklarat, ganska trötta på kvällen (inte så konstigt)
Sol,sol..... kan man ha det bättre? Bara synd om min man som jobbar denna vecka också men jag har servat honom på kvällarna med god mat och dryck, så jag tror att han är ganska nöjd ändå!
Igår pysslade jag med "hushållsnära tjänster" Fixade fika och lunch till fam. Gulliden och Håkan och Inger. Mia och Fredrik målar om sitt hus, vitt! Blir jättefint! Ikväll blir det fika på torget i stan, som vanligt på onsdagkvällarna, därför ingen middagslagning ikväll! Räkmacka som gäller ikväll!
Jaha, det var lite smått och gott! Nästa vecka sticker vi till Stockholm med Anderssons! Mer om detta senare! Tjingeling!

Mycket på gång!!!!

Idag vaknade jag före 5! Vem kan somna om när man ser en underbar soluppgång? Ja, inte jag iallafall!
Nej, gick upp tillsammans med "gubben" och åt frukost och läste F.T, underbart att komma upp så tidigt! Att vara ledig och själv bestämma vad man gör av sin dag! Så nu sitter jag här och skriver av mig lite innan det är dags att gå ut och jobba i trädgården, har en del kvar sen igår, då det regnade och jag inte blev färdig!

Klockan är 7 och solen är redan högt på himlen, kan det bli bättre?
Vädret idag; Klart till halvklart väder och 15 till 18 grader varmt.
15 juni och Margit och Margot har namnsdag, grattis kära syster på namnsdagen!
Ca. 2.800 har Margot som tilltalsnamn.
För 105 år sedan gifte sig kronprins Gustaf Adolf och den brittiska prinsessan Margareta av Connaught och på lördag är det dags för vår prinsessa Viktoria att "gå sta" och gifta sig med en enkel kille från Ockelbo!  Det ni!
Jaha, vad har hänt sen sist? Jo, i onsdags hade vi APT hos Ingegerd i Jäla, tyvärr regn så det fick bli inomhus, men trevligt ändå med hembakt kaka som Åsa bjöd på! Kvällen avslutades med korvgrillning.
Torsdag var jag ledig, på kvällen var det dags för skolavslutning på Hökensåsskolan i Tidaholm, Linus gick ur trean och Maja slutade första klass!

Dagen till ära i Rockabillystuk!
Även Linus hade Rockat till sig!

Vilken tuffing,va? Vax i håret!
Kvällen avslutades med pizza!
Fredag,jag körde S-O till tåget klockan 6 på morgonen för vidare färd till Karlstad och firmafest, åkte hem ett par timmar sen var det dags för Paulines skolavslutning!
Fredriksbergskyrkan var fullsatt av uppklädda och förväntansfulla föräldrar och anhöriga.
Mycket sång och musik!

Två uppklädda och fina systrar! Emelie slutade 7:an och Pauline 2:an!
Jaha, lunchdags efter detta, tog faktiskt och åt lunch på Motellet, kände inte för att åka hem och laga mat till mig själv!
Hem igen ett par timmar sen var det dags att hämta Gunsan och åka och jobba kväll!
Överraskning när vi kom hem från jobbet!!!!! Lena G. kom hit och överraskade med goda räksmörgåsar som avslutning på fredagen! Nej, kanske ingen överraskning helt, hon skulle "natta" över hos mig när jag var gräsänka. Sova ett par timmar sen var det dags att jobba igen! 7 till 14, körde hem Gunsan och så direkt till stan och hämta S-O som kommit med tåget från Karlstad. På kvällen kom Anderssons hit och hämtade husvagnen, fixade till lite käk och sen planerade vi den kommande Stockholmsresan som vi ska göra tillsammans på semestern!
Söndag; jobb, jobb.... emellan regnskurarna! Slappade på kvällen, fanns liksom inget annat att göra!
Igår måndag var Pauline här för det var stängt på fritids, personalen hade väl nån planeringsdag och då stänger man!!!! Tänk om vi skulle göra det på jobbet, det skulle se ut det!!!  " Idag får ni ingen hjälp för vi har utbildning!"  Ja,ja, vi hade iallafall mysigt, låg i varsin soffhörna och kollade film hela förmiddan!
Hur gott som helst! Klippte faktiskt gräset emellan regnskurarna också, passade på att städa ur ladan, för på lördag är det dags för förfest innan Ekåsen!!! Nostalgitripp till Ekåsen en gång om året, det får man bara inte missa! Idag är det tisdag och jag ska fortsätta mitt arbete i trädgården, har en grusgång som ska rensas från maskrosor och diverse ogräs, men "han däruppe" har ju lovat att det ska vara skapligt väder idag så det ordnar sig nog! Men först lite inomhusarbete! Tjingeling!

LITE AV VARJE!

Idag är det onsdag och vad händer då? Jo, i eftermiddag ska vi ha APT ute i Jäla av alla ställen! Ingegerd har bjudit ut hela arbetslaget, kul att va nån annanstans ibland, det blir nog både tipspromenad ovh korvgrillning om vädret tillåter. Ska bli jättekul! Annars har jag inte gjort ett "sket" idag, skönt att bara slappa. Under veckan som gått har det varit fullt upp! Torsdag jobbade jag kväll ihop med Lisa, längesen hon va hos oss och jobba, en toppentjej att jobba ihop med! Fredag, slutade jag halv 1 för att sen hinna åka hem och byta om och sen åkte vi in till torget för att ta emot studenterna!!! Åh, va folk!!!!!Blev "änna ör i huvet" en stund! Charlotte tog studenten och två granntöser till som vi uppvaktade.

Här är det Jonna som blir uppvaktad!
Var bjudna till Bredegården på eftermiddan, åh, vad gratulanter Charlotte hade! Kul att träffa Roger med familj och Jonny som ju nu har blivit storstadsbo!
Sen hem igen och byta om och dags för nästa "sittning" nej, jag bara skojade, vi skulle in på möte i klubben, så det var inte så allvarligt. På lördagen så åkte vi till Nossebro och Power Meet, samlades vid gamla Bogrens i Gökhem kl. 08.00, 6 bilar. Alltid kö in i Nossebro, det kvittar nog hur dags man kommer, massor av bilar!

Bara snygga bilar så långt ögat ser!
Marknaden var inget särskilt, mest skräp tyckte jag, men hittade faktiskt en telefonhylla (60-tal) 90 spänn, som hittat! Varmt och skönt hade vi iallafall, passade på att sola lite när vi fikade.

Petterssons och Holgersson tar sig en fika framför Saratogan och Ford-58!
Sen va det hem och pusta en stund innan det var dags för Lidköping och cruising, Vi åkte ihop med Anderssons och Peter och Ann-Sofie. Grillade på altan här först och klämde några "bärs"!!!
Kass att cruisa i Lidköping, man får ju inte åka inne i stan och poliser till "förbannelse"!
Men så blir det ju när det inte är nån som håller i det!
Frampå nattkröken när kaffet tagit slut och det började mörkna så kom vi på att vi kunde åka och våldgästa Gunilla och Göran i deras stuga! Hör och häpnad!!! Dom hade "gått sta" och gift sig!!!!!
Men kaffe fick vi och en jättetrevlig stund hade vi innan det bar hemåt igen!

Ett härligt strävsamt par! Gunilla har i flera veckor skrivit på F.B att hon går och "musslar" och en har ju undrat vad hon har pysslat med? Men nu vet vi!!!!
Söndagen vilade vi rätt länge, sen fixade S-O trädgården och jag grejade undan inne. Efter middag så va det dags att åka till Farmor Inga och hennes 82-årsdag!

Barnbarn och barnbarnsbarn uppvaktade med paket och flaskor och sång!
Kaffe och bakelse kunde vi avnjuta i trädgården, varmt men blåsigt, som det alltid är i Kälvene!!!!

Visst ser det väl härligt ut i gröngräset? Mia, Maria, Elvira och Henrik har precis tagit sig lite fika.
Farmor klarade sin födelsedag jättebra och var så nöjd så!
Måndag igen och jobbedag, 7-16. Regnar som himlen vore öppen och det va den säkert också annars kunde det ju inte regna! Städade mig igenom hela dan, blir så ibland!
Tisdag åter igen 7-16, även denna dag massa städ, men vi gjorde detta i förebyggande syfte! Vi har ju Apt i eftermiddag och då är det skönt att ha lite undangjort!
På kvällen var vi tre timmar inne i "kåken" och gjorde en uppstädning, hela övervåningen är grundligt städad och alla köksskåp gjorda och inplockat i lådor och skåp. Snickerierna är snart färdiga också, så det börjar faktiskt likna nåt!!!! Kommer att bli "skitsnyggt"!!! På lördag ska det vara invigningsklart!
Grabbarna i utställningskommitén var ute på stan och raggade sponsorer, så det börjar snart bli färdigt till utställningen och cruisingen också, bra jobbat!!!
Ser fullt ut i almanackan för nästkommande vecka också, men det får jag skriva om i nästa vecka! Tjingeling!