Fackutbildning

Återigen en heldag på Fonusakademin, det är där vi har vår utbildning till Arbetsplatsombud, intressant och kul. Idag fick vi gå en rundvandring i fabriken och även besöka museet, skadar inte att få se en annan arbetsplats och hur dom jobbar. Lunchen idag intog vi på Shanghai, mycket smått och gott! På eftermiddan hämta jag Pauline på fritids. När vi kom hem så åkte vi en sväng till Hillevi för Pauline älskar ju djur och i Skattegården finns det gott om det. Hundar, katter, kaniner, ungdjur i massor och hästar. Pauline fick rykta den lilla hästen, tror ni hon var nöjd eller? Nästa gång vi kommer dit så ska hon få rida, lovade Hillevi. När vi kom hem så bakade vi våfflor, för det hade jag lovat att göra, är ju inte så bra på detta. Vet inte vad jag gör för fel? men det bara fastnar i järnet! Men, men våfflor blev det till slut iallafall, farfar kom hem från Borås precis lagom tills dom var färdiga. Dom hann och mysa en stund i soffan också innan pappa Stefan kom och hämtade Pauline. På fredag är det farfar som hämtar på fritids då ska dom åka och köpa en ny köksklocka till oss: Undrar vad det blir för nån?
Här kommer en bild på den duktiga hästskötaren!
image31

Stekt fläsk

Ledig idag, ringer Gunsan, ska vi äta fläsk? Vad tror ni svaret blev? Japp, naturligtvis åker vi till Tidaholm.Va! Inget fläsk serveras idag på hotellet! Åker till nästa ställe, inget fläsk där heller, till nästa lunchrestaurang, där hitta vi ingen ingång till lunchrestaurangen!!! Tillbaka till hotellet, det fick bli kalops! Mätta blev vi iallafall! Vilken dag, sen åkte vi till Bruk för alla, åh, vad mycket man skulle vilja köpa, men lönen hade ju inte kommit så vi fick bara titta. Ja,ja vi hade trevligt iallafall. På kvällen var det årsmöte i Hembygdsföreningen med våffelkalas. Els-Marie hade med sig diabilder och visade, va vi skrattade! Visste inte att Kälvene haft en gymnastikförening på 30-40-talet, vilka spänstiga damer och herrar det fanns även på den tiden!

image30

Els-Marie i full gång att visa bilder.

ÄNNU EN FULLSPIKAD HELG

Jaha, nu har det varit en ännu fullspikad helg! Jobbat fredag, lördag och söndag plus att vi hade hand om "kåken" påskaftonskväll. Klarade detta med galans, jobbade till 22 på påskaftonskväll åkte direkt till "kåken" stod i inträdet till klockan halv 1, hem och sov några timmar. Gubben kom inte hem förrän kvart över 5 på morgonen! Puh!!! Jobbade till 3 på påskdan ner till "kåken" och städade, fy f-n vad där såg ut, ca. 200 personer hade festat där på natten, då kan ni tänka er hur det såg ut!  Efter en pizza klockan 8 på kvällen så somnade vi som stockar, det var underbart!!!!! Annandag påsk var det dags för en släktträff hos farmor Inga, alla som kunde kom. Vi räknade ut att vi var 17 personer hos henne. Jättetrevligt! Mia hade gjort rulltårtsbakelser, Essa hade kaffe och vi tog med oss en back dricka, visar lite bilder från detta påskkalas.image25

Hallen är inte så stor, en salig blandning av stora och små skor!

image26

Farmor Inga med barnbarn och barnbarnsbarn.

image27

Yngsta barnbarnsbarnet Amalia på påskkalas hos Farmor Inga i en gammal barnstol som hennes mamma satt i när hon var liten.
image28

Två sysslingar, Linnea och Maja. Snackar dom "killar" tro?

image29

Rebecka, undrar vad hon funderar  på?