JUL, JUL STRÅLANDE JUL......

Jaha, nu var julen över för denna gång! En vit jul för en gång skull. Mycket snö och alla träd vita!

Man kan faktiskt skymta solen!
Alla väntades hem på självaste julafton i år, inte dåligt att få ihop det när många av oss jobbar obekvämt. Granen klädd och julklapparna på plats, bara för Tomten att hämta dom!

I år var det faktiskt självaste "Tomtemor" som kom med alla julklapparna, Tomtefar hade inte tid!

Alla var förväntansfulla! Vilket jobb hon hade!

Lite otäckt är det nog ändå! Maja får följa Amalia fram till tomtemor och hämta sina julklappar.

När alla fått sina paket så fick Tomtemor ta emot många kramar och även ett litet paket som tack för att hon hade tid att komma till oss. Tack snälla Tomtemor och välkommen tillbaks nästa år igen!


Hur tror ni det såg ut här när alla hade öppnat sina paket?

Familjen Gulliden i öppnartagen!
Nåväl, alla var nöjda och belåtna med vad dom fått.
Efteråt "bänkade" vi oss framför tv:n och "Kalle Ankas Jul" en del var faktiskt så slut efter alla julbestyr så dom somnade!!!!!

Slutet gott allting gott! Nu laddar vi för nästa jul! Hej och hå!
Är nu ledig hela veckan och är hundvakt, Fam Gulliden är i Sälen och förhoppningsvis inte "bryter benen" av sig! Idag har vi riktigt kallt - 12 grader och dimma. Har varit ute på en liten promenad med Viktor, men det är så halt men jag klarade detta med "benen i behåll" Han saknar nog sin familj lite och skickar med en hälsning via bloggen!

Ser lite ledsen ut, men det går ingen nöd på honom, han får go mat och får ligga emellan oss i sängen!!!!! Ha det så bra uppe i Sälen!!


julstök

Blandar julstök med jobb, AO-träff, Apt och att hjälpa Stefan i den nya lägenheten, ganska blandad kompott, eller? Men det går faktiskt riktigt bra! Det mesta julstöket är faktiskt färdigt och igårkväll var vi och handlade det mesta av maten till jul (det som går att handla i förväg alltså) Till helgen ska vi fixa dom sista julklapparna, det blir nog heller inga problem, när man vet vad man ska köpa.
I måndags fixade jag håret, ja, jag var hos frissan alltså! Sen åkte jag ut till jobbet för att titta på Lucia-tåget hade ju inte sett nån Lucia ännu, så det passade perfekt. Skolans Lucia- tåg som gästade Elva gården.

Visst är det nåt särskilt med Lucia-traditionen, den ska vi vara rädda om!
Efter detta for jag iväg till min "giftasmoster" i Ulricehamn och gladde henne med lite hembakt till jul. Uppskattat! Hem igen och åkte intill Stefan och Pauline för att se om jag kunde hjälpa till med nåt.
Var med och grejade och plockade ett par timmar men det mesta var redan på plats dom fixar detta så bra själva. En jättemysig lägenhet faktiskt!
Hem igen och göra lite nytta, nej, det blev inget mer gjort den kvällen!
Tisdagen, var på AO-träff mellan 08.00- 16.00, ja, det är alla arbetsplatsombud som träffas med jämna mellanrum. En bra dag!
Onsdag var det dags för vårt sista APT för året, 13.30 till 16.30 mycket information och diskussioner men även lite gott att äta. Smörgåstårta, cider och kaffe och kaka. En fin avrundning på året som gått. Och julklappar! Alltid lika spännande!  Men inget öppnande här inte, nej, det får vänta till självaste julafton! Äntligen har vi fått julväder, både på gott och ont, det behöver ju inte blåsa! Kommer snön så ska den ligga still! Tycker jag! Nej, nu ska jag gå och göra lite nytta innan jag åker och jobbar kväll! Tjingeling!

julspel och julbord

Full rulle! Ja, det kan man säga att det är, hinner knappt blogga men nu har jag en liten stund över! Äntligen! Jobba, baka, handla julklappar, städa här och där, vara och titta på ett julspel, åka och äta julbord, ja, listan kan göras hur lång som helst!!!!!!! I torsdags hade vi en liten "nattgäst" här, Amalia sov över! Underbar liten unge! På fredag förmiddag gjorde vi iordning ett fat med lussekatter och pepparkakor och överraskade Farmor Inga med, en mysig stund hade vi alla tre i hennes kök. Tyvärr inget kort, Malan ville inte "vara med på bild"! Helgen bara flög iväg,vet inte var den tog vägen! Jo, på söndan åkte vi till julmarknaden i Vartofta och inhandlade bl.a en "utegran" som JAG satte upp och fick i belysning i!!!! Inte illa! Pauline passade på att få rida, uppskattat!
I måndags var det dags för Skyddsrond på jobbet, på kvällen tog jag ledigt för att kunna vara med sista gången på gympan! Vi kör igång 11 januari igen, det kan nog behövas efter all julmat!
I tisdags var det dags att ta en sväng till den stora staden Tidaholm och julspel. Linus hade den stora huvudrollen och fick spela Josef! Jätteduktiga tredjeklassare!!!!

Ett härligt skådespel!
När spelet var över, vem äntrade inte scenen då? Jo, Amalia förståss!!!
Hon ville ju också vara med! Vad månne det bliva av denna tös?

Hon "körde" en låt ur Emil i Lönneberga!
Ja, då var vi framme till onsdag redan och julbord på Cesarstugan med jobbet, är ju inte längesen jag var där men jag tror jag kan åka dit hur många gånger som helst. Toppenmat!!!!

Här "lassas" det in. Hela Elvagårdens personal var på plats.
Mätta och belåtna vandrade vi vidare upp till kaffebordet och underhållningen för kvällen!
ELVIS hade återuppstått!

Både rock`n roll och julsånger kunde vi njuta till.
Idag är det torsdag och jag är ledig, har inte bestämt ännu vad dagen ska innebära!
Men,men, det blir nog inte så svårt att fylla den! Tjingeling för denna gång!