DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

Vaknar klockan 8 av gamla "spritångor" mannen bredvid mig flåsar på mig, lika bra att gå upp. Hämtar tidningen och brygger lite kaffe och tar med mig upp, grymtningar från sängen!! För övrigt verkar han pigg men ont i sitt ben, värken har flyttat sig från ryggen till benet, lite variation skadar ju inte! Nej, nu ska jag inte va sån, det är faktiskt synd om honom, jag tror han behöver lite massage!! Upp och hoppa! Stoppar in en 4kg skinka i ugnen ska väl räcka till matvraken som kommer imorgon.S-O åker och hämtar Pauline, dom ska julhandla i stan. Förresten nu är golvena torkade och rena mattor på, riktigt julafint! Skinkan sköter ju sig själv så jag kan faktiskt pusta en stund och sätta mig och skriva. Åsa pinglade nu hon skulle göra revben till osss imorgon och lite godis skulle vi också få. Mums, va gott, det kommer nog lite gott ifrån Tidaholmarna också. Nej, nu får det vara slut på "rasta"

JULPYNTA

Vaknar klockan 9, jag som skulle gå upp tidigt,ja,ja, det hinns väl ändå.Börjar damma, torka, va "sketigt" här va! Fram med alla juldukar och tomtar, ja tänk, vad det kan göra underverk! Golvena sparar jag till ikväll för då får jag vara ifred för "grabbarna" ska ta sitt årliga bastubad, undrar vem som blir fullast i år? Jag och Essa gör julafint hos Inga i eftermiddag,ifjol så försvann hennes röda julmattor till köket, så vi har letat men ack nej, vi har inte hittat dom. Jag dammsuger stora hallen, där står en stor byrå, får väl ta lite under den också men vad nu då? kommer inte in med dammsugarmunstycket, det ligger nåt i vägen! Döm om min förvåning när jag tittar under, där ligger Ingas mattor!!! Gapflabb! Ni skulle sett Essas min, hon som gått och köpt nya mattor till Inga i julklapp! Bingo! Hem igen, S-O ska göra skinkmackor till grabbarna, inte bara dricka alltså. Puh, nej jag orkar inte torka golvena, sätter mig framför tv:n istället. Ann-Britt kommer in en stund och tjatar lite "skit" hon skjutsade bort Urban som också skulle vara med och basta. Vid 11-tiden kommer det in 4 något överförfriskade grabbar in, en påstår han har ont i halsen (får lite medicin för detta) en blir hämtad av sin fru (inga protester här inte) en håller på att ramla av stolen,(min gubbe) den som skötte sig bäst var Urban (men han hade ju inte varit med så länge). Nej, nu är det sängdags, för imorgon är det mycket att göra, vi ska fira julafton på söndag här med barn och barnbarn, så egentligen var det ju dumt att städa innan!!

LEDIG DAG

Nej Nu är jag på ett satans humör, hade skrivit ett långt inlägg och "vips" så är det bara borta! Börja om från början.....Har massor att göra på min lediga dag, var börja? Jo, spiskupan i köket är "gûr sketig", en sån där gammaldags ni vet över järnspisen (som vi eldar i varje dag)fick faktiskt skura den ren, men fint blev det. En bonad med tomtar och hästar i ett stall, fick bli pricken över i:et.Har massor av ärenden att göra i stan bl.a köpa en ny julgransbelysning till utegranen (som inte har kommit upp än) granen alltså!Styr kosan mot Spetz,hittar en uppriven belysning i en kartong,nehej, den fungerar säkert inte men där en oöppnad, den tar vi. Väl framme vid kassan; "ska du ha färgade lampor" frågar "ljushuvudet" bakom disken. Klart som f-n att jag inte ska ha, jag hade väl inte tittat i hålet som var på kartongen! Måste man det? 177 spänn för 16 lampor, inte "vetigt" bara att betala och se glad ut,le med hela "fejset". PA´s nästa, var kommer allt folk ifrån som handlar där? Det är nog Tidaholmare allihop!Jaha, så var det då dä här med skinka igen, kort, tjock, smal eller avlång? i år fick det bli en avlång.Spelar väl ingen roll hur den ser ut, den ska ju ätas upp. Äntligen hemma igen, tömmer brevlådan alltid lika kul att få julkort, men vad skådar mitt öga? Skattsedel, RESTSKATT!!! Hur kul är det, och mer än min gubbe, är det rättvist tycker ni? Ja, vi delar väl på det som allting annat. Nu är belysningen på väg upp förresten, den nya funkar men inte den gamla! Det är nog inte meningen att vi ska ha nån gran alls i år, förfrusen om fingrarna kommer han in ovh värmer sig lite innan han gör ett nytt försök. Håller tummarna! JA! Det lyser i Backgården och i granen, som förresten vår kära systerson Henrik har förärat oss, noga utvald i skogen. På tal om gran ja, så har ju vi blivit så där moderna så vi har plastgran till vår dotters stora fasa.Inne alltså,men hon har ju alltid två hos sig så det jämnar väl ut sig då? Nej nu får det vara färdigskrivet på en stund.