VINTER OCH SNÖ

Vinter och snö! Man kan ledsna fort på vintern, särskit om man bor som vi gör! Allt handlar bara om snö! All energi går åt till att både prata om vädret och SKOTTA SNÖ! Ja, så har man då ett yrke där man ska ta sig fram överallt till vårdtagare, ibland går inte detta bara, men ,men det finns ju telefoner som tur är så man kan ringa till dom istället. Helgen för snart 2 veckor sen var inte kul! Insnöad från fredag till söndag! Vilken tur att OS gick på tv:n då!!!! Åt, tittade på tv och eldade i spisen var vad vi gjorde då. Men vad rastlös man blir! På söndagförmiddag kom vi ut ur "igloon"!!!!


Då kom vår snöröjare med lastmaskin!!! Jag och Gun kom till jobbet klockan 11 och kunde byta av våra arbetskamrater som hade jobbat sen lördagmorgon! Sen körde vi på till klockan halv 10 på kvällen, men vi tog oss fram iallafall.
Så här ser det ut i vår trädgård!

Min underbara uteplats till höger är nog inte "brukbar" på ett bra tag!

Är det nån som önskar lite snö, så är det bara att säga till!

Förra helgen hade vi barnbarnen här, det skulle komma 3 men det kom 4!

Alltså alla våra barnbarn var på plats i det Holgerssonska hemmet!

Jättekul, att bara få rå om dom, Pauline och Linus höll ihop hela tiden, vet egentligen inte vad dom pysslade med, det var mest datorn tror jag, man märkte inte så mycket av dom.


Här går dom igenom en hög med Pixi-böcker från 80-talet!
Maja hjälpte morfar att sota ur vedspisen!

Mormor och morfars "lilla hjälpreda"!
Vad pysslade då lilla "Malan" med? Jo, den här lilla aktiva damen tyckte att katten behövde mat så hon hämtade lite skinka och en sked och så matade hon honom!!!!

Tror ni han mådde gott, eller?
På söndagen åkte vi med alla ungarna till Odenbadet!!! Ja, ni läste rätt!
No problems! Stefan mötte upp så vi var ju 3 vuxna som fixade detta.
"Sketkul" mormor till och med åkte rutschkana!!!!! Grundlurad av Maja, trodde vi skulle upp till en bassäng men hamnade i en kö till vattenrutschkanan! Det var bara att ta Malan i knät och åka!
Tur att inte kameran var med. Det var trötta och hungriga barn som efter ett par timmar kunde sätta sig här vid middagsbordet och klämma i sig Köttfärslimpa och potatis!!!! sen var det att slappa ett par timmar tills mor och far kom och hämtade dom. Föräldrarna som tillsammans med kompisar haft en härlig barnledig helg i Sunne!
Måndag, var det till att röja lite innan det var dags att åter åka och jobba!
Enda lediga dan den här veckan, så jag måste uträtta diverse saker, har ett par ärenden till stan och så ska jag ta ett besök hos "farmor" och även handla till henne. Imorgon är det jobb 7 till 16 och på kvällen möte i "kåken" sen tar vi och Anderssons en sväng till Parken i Tidaholm och Playtoones!!
Får vila på lördagmorgon för jag jobbar kväll: Skönt! Holgersson tar väl en sväng in till V.V och vägning! han har tappat massor, hela 10% av sin vikt på 7 veckor! Inte illa! "Lilla jag" har faktiskt tappat 6 kg, inte konstigt för jag både lagar och äter samma mat som han! Men vad vi äter!!! jag fattar inte hur man kan gå ner i vikt med så mycket "ätande"???

Men så är det iallafall!
Nog om detta! Idag är det torsdag 4/4 och Adrian och Adriana har namnsdag, namnet kommer ursprungligen från Holland och kom till oss på 1500-talet. På senare år har namnet fått en "uppsving" här i vårt land, hela 4300 kallas Adrian i Sverige.
Läste också i tidningen att tranorna brukar komma hit i början av Mars, detta är väl inte troligt i år!
Dom var visst på väg från Danmark men när dom fick syn på all snö i Sydsverige så vände dom, det skulle jag också gjort!  Mig kvittar det precis om tranorna kommer eller inte! jag är uppväxt med dom i Bjurum! jag har ett annat namn på dom! "Gaphalsar" för det va' vad dom var! Aldrig fick man sova en morgon för då "gapade" dom för fulla halsar! För att inte tala om alla tokiga människor som skulle kolla på tranorna, en del "nollåttor" tog fel på en hare och en trana! Det säger väl allt eller?
Nej, nu är det dags att återgå till hushållsgöromål!! Tjingeling!

1 Linda:

skriven

Jösses! ni har verkligen varit igång i helgen. :) Låter som om det har varit mycket bus och mys.. :D

2 Heléne:

skriven

Ja du Carina nu räcker det allt med snön, men tiden måste gå fortare ute hos er 4/4 ?? är det ett önsketänkande ??

Ha det gött

Heléne

3 carinaholgersson:

skriven

Det är väl konstigt att man alltid ska göra fel och att VISSA ska upptäcka det!!!! Orkar inte redigera, så ni som läser detta kan väl också ha ett önsketänkande!!!!

4 Sara:

skriven

Lycka till med viktnedgången! Vi ses i morgon! KRAM

Kommentera här: